Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagody inkaskie znane są również pod nazwą miechunka peruwiańska, rodzynka brazylijska lub wiśnia peruwiańska. Owoce miechunki najczęściej spożywamy na surowo, jednak wg mnie najlepiej smakują w formie suszonej. Suszone owoce jagody inkaskiej ekologicznej posiadają charakterystyczny orzeźwiający słodko-kwaśny smak, a wyglądem przypominają rodzynki. Jagody inkaskie świetnie smakują same, ale również jako dodatek do mięs i deserów. Delikatne polędwiczki wieprzowe duszone na parze i nadziane tymi owocami prezentują się niezwykle apetycznie i zapewniam, że też tak smakują.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Polędwiczki kroimy na 6-7cm kawałki. W każdym kawałku robi nożem otwór na wylot. Kawałki mięsa nadziewamy jagodami. Oprószamy solą ziołową i kolorowym pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy warzywa. Posypujemy je solą ziołową. Na warzywach układamy kawałki mięsa. Między kawałki mięsa wkładamy masło. Naczynie przykrywamy.
Potrawę gotujemy na parze około 60 minut. Czas jest dłuższy niż podczas gotowania bezpośrednio na płycie parowaru. Jednak dzięki takiej metodzie mięso dusi się w stałej temperaturze w sosie własnym oraz aromacie warzyw. Mięso tak przygotowane zawsze wychodzi jednocześnie kruche, soczyste i pełne smaku.