Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany schab bardzo apetycznie prezentuje się na talerzu. Jednocześnie wyśmienicie smakuje. Dzięki przygotowaniu w parowarze mięso pozostaje kruche i soczyste.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Składniki
Harrisę mieszamy z miodem, winem oraz solą i pieprzem. Plastry nacinamy uważając by nie rozciąć do samego końca. Rozpłaszczamy i lekko rozbijamy dłonią. Marynujemy 15-20 minut w przygotowanej mieszance.
Na dno naczynia żaroodpornego układamy plasterki ziemniaków i kawałki cebuli. Posypujemy solą. Na plastrach mięsa układamy strączki groszku i marchewki. Zawijamy roladki. Roladki mięsne układamy na ziemniakach. Jeśli pozostały nam warzywa to je dokładamy do naczynia. Dokładamy kawałek masła. Naczynie przykrywamy. Gotujemy w parowarze przez 60 minut. Czas jest dłuższy niż podczas gotowania bezpośrednio na płycie parowaru. Jednak dzięki takiej metodzie mięso dusi się w stałej temperaturze w sosie własnym oraz aromacie warzyw. Mięso tak przygotowane zawsze wychodzi jednocześnie kruche, soczyste i pełne smaku.
Roladki podajemy z warzywami, z którymi się dusiło oraz ulubioną surówką.