Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany schab bardzo apetycznie prezentuje się na talerzu. Jednocześnie wyśmienicie smakuje. Dzięki przygotowaniu w parowarze mięso pozostaje kruche i soczyste.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Harrisę mieszamy z miodem, winem oraz solą i pieprzem. Plastry nacinamy uważając by nie rozciąć do samego końca. Rozpłaszczamy i lekko rozbijamy dłonią. Marynujemy 15-20 minut w przygotowanej mieszance.
Na dno naczynia żaroodpornego układamy plasterki ziemniaków i kawałki cebuli. Posypujemy solą. Na plastrach mięsa układamy strączki groszku i marchewki. Zawijamy roladki. Roladki mięsne układamy na ziemniakach. Jeśli pozostały nam warzywa to je dokładamy do naczynia. Dokładamy kawałek masła. Naczynie przykrywamy. Gotujemy w parowarze przez 60 minut. Czas jest dłuższy niż podczas gotowania bezpośrednio na płycie parowaru. Jednak dzięki takiej metodzie mięso dusi się w stałej temperaturze w sosie własnym oraz aromacie warzyw. Mięso tak przygotowane zawsze wychodzi jednocześnie kruche, soczyste i pełne smaku.
Roladki podajemy z warzywami, z którymi się dusiło oraz ulubioną surówką.