Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, polecam :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Ziemniaki i dynię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Po starciu, warzywa puszczą sporo soków, nie należy tego odciskać ani wylewać. Wbić jaja, dodać mąkę, poszatkowaną cebulę, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na oleju z obu stron na złocisty kolor. Mięso należy pokroić na małe kawałki. Dusić pod przykryciem z pokrojonymi warzywami i przyprawami. Kiedy już zmięknie, w pół szklanki zimnej wody rozprowadzamy mąkę. W ten sposób zagęszczamy sos. Smacznego :)