Dania główne Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki i dynię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Po starciu, warzywa puszczą sporo soków, nie należy tego odciskać ani wylewać. Wbić jaja, dodać mąkę, poszatkowaną cebulę, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na oleju z obu stron na złocisty kolor.
Mięso należy pokroić na małe kawałki. Dusić pod przykryciem z pokrojonymi warzywami i przyprawami. Kiedy już zmięknie, w pół szklanki zimnej wody rozprowadzamy mąkę. W ten sposób zagęszczamy sos.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

SprytnaChochla 27 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Wyglądają bardzo zachęcająco!3 Kto głosował? | Odpowiedz

szpileczkiibabeczkiblog 26 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Wow, super placuchy ;)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 26 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Kto nie lubi placków, a jeszcze w takim wydaniu - Pyszności, mniam, mniam :)3 Kto głosował? | Odpowiedz