Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się z Egiptu. W tej wersji znajdziemy cebulę, czosnek i świeży szpinak. Całość przyprawiona jest solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Wierzch zdobi pokrojony na plasterki pomidor. Eggah jest wspaniałą potrawą na śniadanie lub kolację.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10114
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3962
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10114
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3962
Składniki
Jajka rozbełtać w misce.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Dodać do jajek.
Szpinak posiekać. Dodać do jajek.
Formę do pieczenia wysmarować masłem. Przelać masę jajeczną i piec w temperaturze 170 stopni C przez 20 minut na góra-dół. Proponuję użyć naczynia o niezbyt grubym dnie oraz piec danie na kratce, żeby Eggah się dopiekł od spodu.
Pomidora umyć, pokroić na półplasterki i udekorować nim danie. Smacznego! :)