Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się z Egiptu. W tej wersji znajdziemy cebulę, czosnek i świeży szpinak. Całość przyprawiona jest solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Wierzch zdobi pokrojony na plasterki pomidor. Eggah jest wspaniałą potrawą na śniadanie lub kolację.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 13069
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1652
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 13069
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1652
Składniki
Jajka rozbełtać w misce.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Dodać do jajek.
Szpinak posiekać. Dodać do jajek.
Formę do pieczenia wysmarować masłem. Przelać masę jajeczną i piec w temperaturze 170 stopni C przez 20 minut na góra-dół. Proponuję użyć naczynia o niezbyt grubym dnie oraz piec danie na kratce, żeby Eggah się dopiekł od spodu.
Pomidora umyć, pokroić na półplasterki i udekorować nim danie. Smacznego! :)