Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybkie, pyszne i zdrowe danie, które zachwyci Twoje kubki smakowe? Kurczak z mango i czerwoną papryką to idealne połączenie soczystego mięsa, słodkiego mango i lekkiej ostrości chili. Każdy kęs rozpływa się w ustach, a aromatyczna kolendra i świeży sok z limonki dodają mu wyjątkowego charakteru.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 644
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20418
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 495
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 644
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20418
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 495
Składniki
Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojonego kurczaka, dopraw solą i pieprzem, smaż, aż się zarumieni.
Dodaj czosnek i czerwoną paprykę, smaż, mieszając, przez 3 minuty. Możesz dłużej jeśli nie chcesz by papryka była chrupka, a raczej bardziej miękka.
Dodaj mango, sos sojowy i miód, i sok z limonki. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia, posyp świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.
Podawaj z ryżem lub komosą ryżową.