Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybkie, pyszne i zdrowe danie, które zachwyci Twoje kubki smakowe? Kurczak z mango i czerwoną papryką to idealne połączenie soczystego mięsa, słodkiego mango i lekkiej ostrości chili. Każdy kęs rozpływa się w ustach, a aromatyczna kolendra i świeży sok z limonki dodają mu wyjątkowego charakteru.
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 140
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10652
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 140
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10652
Składniki
Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojonego kurczaka, dopraw solą i pieprzem, smaż, aż się zarumieni.
Dodaj czosnek i czerwoną paprykę, smaż, mieszając, przez 3 minuty. Możesz dłużej jeśli nie chcesz by papryka była chrupka, a raczej bardziej miękka.
Dodaj mango, sos sojowy i miód, i sok z limonki. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia, posyp świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.
Podawaj z ryżem lub komosą ryżową.