Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie chińskie w stylu fit!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 404
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3169
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 404
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3169
Składniki
Ryz ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawami i wymieszaj z sosem sojowym. Podsmaż chwilę na łyżce oliwy i dodaj mrożonkę chińską oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Duś około 10 minut, aż warzywa się rozmrożą. Przesuń kurczaka i warzywa na bok patelni i wbij na patelnię jajka, poczekaj aż się zetną i wymieszaj z całym daniem. Duś jeszcze chwilę i dodaj ugotowany, osączony z wody ryż. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Gotowe!