Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe. Dzięki temu, że makaron nie jest gotowany oddzielnie, tylko bezpośrednio w sosie jest pełen smaku i aromatu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17603
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17603
Składniki
Posiekany czosnek i chili podsmażamy na oliwie. Dodajemy odsączonego tuńczyka, passatę pomidorową, sok pomidorowy, wino, posiekane zioła oraz sól i pieprz. Doprowadzamy do zagotowania. Wsypujemy makaron i dusimy pod przykryciem 8-10 minut. Podajemy posypane świeżą bazylią i parmezanem.