Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęcina w cieście naleśnikowym podana z pieczonymi ziemniakami i mizerią. Przepis pochodzi z 422 odcinka programu "Ewa gotuje".
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 259
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1100
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 259
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1100
Składniki
Mięso pokroić w plastry, przykryć folią i lekko rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem.
Jajka wybić do miski. Wlać mleko, wsypać mąkę i zmiksować. W tak przygotowanym cieście zanurzać kotlety i od razu smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.