Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęcina w cieście naleśnikowym podana z pieczonymi ziemniakami i mizerią. Przepis pochodzi z 422 odcinka programu "Ewa gotuje".
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30995
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5263
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30995
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5263
Składniki
Mięso pokroić w plastry, przykryć folią i lekko rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem.
Jajka wybić do miski. Wlać mleko, wsypać mąkę i zmiksować. W tak przygotowanym cieście zanurzać kotlety i od razu smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.