Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki cielęce

Eskalopki cielęce

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 984

Dodano:

Odsłon: 5962

Cielęcina w cieście naleśnikowym podana z pieczonymi ziemniakami i mizerią. Przepis pochodzi z 422 odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 600 g cielęciny
  • sól i pieprz
  • 2 jajka
  • ½ szklanki mleka
  • 5 łyżek mąki
  • masło klarowane do smażenia
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Eskalopki cielęce

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry, przykryć folią i lekko rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem.

  2. Jajka wybić do miski. Wlać mleko, wsypać mąkę i zmiksować. W tak przygotowanym cieście zanurzać kotlety i od razu smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń