Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem nie macie pomysłu co z mięsem, po gotowanym rosole przygotować, a tak naprawdę, nie trzeba główkować…. Cebule na patelni szklimy, szatkowaną kapustę na niej smażymy, mięsa dodajemy, w tym czasie ulubiony makaron gotujemy. Wszystko razem mieszamy, kozieradką, pieprzem doprawiamy, szczypiorkiem posypujemy i już farfalLOVE łazanki po mojemu jemy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4511
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4511
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, mięso na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę z dodatkiem soli i cukru. Dodajemy kapustę i całość przesmażamy. Przykrywamy pokrywą i kilka min dusimy, od czasu do czasu mieszamy. Kiedy kapusta będzie al dente wysmażamy ją często mieszając, tak aby odparowała z niej woda. Dodajemy mięso, smażymy.
Makaron mieszamy z wysmażoną kapustą z mięsem, doprawiamy kozieradką, pieprzem, ewentualnie solą. Farfalle podajemy z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego