Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 411
Dodano: 10.09.2017
Odsłon: 653
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebulę kroimy w kostkę, mięso na mniejsze kawałki.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę z dodatkiem soli i cukru.
Dodajemy kapustę i całość przesmażamy. Przykrywamy pokrywą i kilka min dusimy, od czasu do czasu mieszamy.
Kiedy kapusta będzie al dente wysmażamy ją często mieszając, tak aby odparowała z niej woda.
Dodajemy mięso, smażymy.
Makaron mieszamy z wysmażoną kapustą z mięsem, doprawiamy kozieradką, pieprzem, ewentualnie solą.
Farfalle podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)