Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem nie macie pomysłu co z mięsem, po gotowanym rosole przygotować, a tak naprawdę, nie trzeba główkować…. Cebule na patelni szklimy, szatkowaną kapustę na niej smażymy, mięsa dodajemy, w tym czasie ulubiony makaron gotujemy. Wszystko razem mieszamy, kozieradką, pieprzem doprawiamy, szczypiorkiem posypujemy i już farfalLOVE łazanki po mojemu jemy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3778
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3778
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, mięso na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę z dodatkiem soli i cukru. Dodajemy kapustę i całość przesmażamy. Przykrywamy pokrywą i kilka min dusimy, od czasu do czasu mieszamy. Kiedy kapusta będzie al dente wysmażamy ją często mieszając, tak aby odparowała z niej woda. Dodajemy mięso, smażymy.
Makaron mieszamy z wysmażoną kapustą z mięsem, doprawiamy kozieradką, pieprzem, ewentualnie solą. Farfalle podajemy z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego