Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wyjątkowo pięknym jasiu i z kiełbasą. Uważam sezon na jesienne dania już dawno za rozpoczęty, więc ze smakiem zrobiłam fasolkę. Szczególnie, że u rodziców wyjątkowo ładnie obrodziła.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Danie właściwie samo się robi a jest wyjątkowo pyszne. Fasolę namoczyłam przez noc.
Fasolkę wstawiłam do garnka z wodą, tyle aby fasolka w trakcie gotowania była przykryta. Dodałam liście i ziele i suszone warzywa. Można oczywiście użyć świeżych. Duży jaś będzie się gotował co najmniej 1,5 h. W między czasie podsmażyłam kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Dlatego powinna być tłustsza. Dodałam ja do fasoli. Na tłuszczu zrumieniłam pokrojoną cebulę i dodałam ją do sosu. Gdy fasola była miękka dodałam sos pomidorowy, podgotowałam całość i doprawiłam solą, pieprzem i roztartym majerankiem.
Kiełbasa dodana w trakcie gotowania oddaje większość smaku do sosu i nie jest tak wyrazista. Wyszło mi 6 porcji. Smacznego :)