Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wyjątkowo pięknym jasiu i z kiełbasą. Uważam sezon na jesienne dania już dawno za rozpoczęty, więc ze smakiem zrobiłam fasolkę. Szczególnie, że u rodziców wyjątkowo ładnie obrodziła.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3027
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102012
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3027
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102012
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Danie właściwie samo się robi a jest wyjątkowo pyszne. Fasolę namoczyłam przez noc.
Fasolkę wstawiłam do garnka z wodą, tyle aby fasolka w trakcie gotowania była przykryta. Dodałam liście i ziele i suszone warzywa. Można oczywiście użyć świeżych. Duży jaś będzie się gotował co najmniej 1,5 h. W między czasie podsmażyłam kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Dlatego powinna być tłustsza. Dodałam ja do fasoli. Na tłuszczu zrumieniłam pokrojoną cebulę i dodałam ją do sosu. Gdy fasola była miękka dodałam sos pomidorowy, podgotowałam całość i doprawiłam solą, pieprzem i roztartym majerankiem.
Kiełbasa dodana w trakcie gotowania oddaje większość smaku do sosu i nie jest tak wyrazista. Wyszło mi 6 porcji. Smacznego :)