Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na fasolkę kiedy znudziła nam się zwykła po bretońsku
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
1. Fasolę namoczyć najlepiej na noc. 2. Następnie gotujemy w osolonej wodzie.
3. Grzyby suszone gotujemy.
4. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Boczek kroimy w kostkę dodajemy do cebuli.
6. Kiełbasę również kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię.
7. Grzyby po ugotowaniu drobno siekamy, wkładamy do kiełbasy, chwilę prużymy.
8. Gdy fasola jest już prawie miękka, przekładamy kiełbasę, gotujemy.
9. Ogórki kroimy w kostkę, dokładamy do fasoli.
10. Tą samą czynność wykonujemy z papryką.
11. Dodajemy przecier doprawiamy papryką.
12. Na koniec robimy zaprawkę z mąki ( rozrabiamy mąkę w małej ilość wody i hartujemy )
13.Danie gotowe. 14. Smacznego.