Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na fasolkę kiedy znudziła nam się zwykła po bretońsku
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84960
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2263
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9826
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3612
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6922
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84960
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2263
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9826
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3612
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6922
Składniki
1. Fasolę namoczyć najlepiej na noc. 2. Następnie gotujemy w osolonej wodzie.
3. Grzyby suszone gotujemy.
4. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Boczek kroimy w kostkę dodajemy do cebuli.
6. Kiełbasę również kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię.
7. Grzyby po ugotowaniu drobno siekamy, wkładamy do kiełbasy, chwilę prużymy.
8. Gdy fasola jest już prawie miękka, przekładamy kiełbasę, gotujemy.
9. Ogórki kroimy w kostkę, dokładamy do fasoli.
10. Tą samą czynność wykonujemy z papryką.
11. Dodajemy przecier doprawiamy papryką.
12. Na koniec robimy zaprawkę z mąki ( rozrabiamy mąkę w małej ilość wody i hartujemy )
13.Danie gotowe. 14. Smacznego.