Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 21159

Dodano:

Odsłon: 2899

Potrawa dosyć ciężka, ale na prawdę pyszna. Jeśli tylko dobrze ją doprawimy, będzie z pewnością wszystkim smakować. Można ją przygotować z fasoli z puszki, ale najlepsza jest prawdziwa, z woreczka fasola Jaś :)

Składniki

  • 250g fasoli Jaś
  • 2 średnie cebule
  • 1 pęto kiełbasy jałowcowej
  • 1 pęto kiełbasy podwawelskiej
  • 1 puszka pomodorów
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła – bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka po bretońsku

Przygotowanie

  1. Fasolę Jaś zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Następnie gotujemy ją prawie do miękkości w osolonej wodzie. Posiekaną cebulę podsmażamy na łyżce oleju razem z czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Później dodaję też fasolę z odrobiną wody w której się gotowała i gotuję wszystko razem. Na końcu dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy – gotujemy tylko tyle, by sos się zredukował. Ostatni krok to zioła i doprawienie do smaku. I gotowe!!!

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń