Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne danie obiadowe w tradycyjnej wersji z mnóstwem przypraw. Robię je specjalnie dla męża :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7245
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4953
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327902
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7245
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4953
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327902
Składniki
Fasolę wsypać do garnka i nalać wody 2 razy tyle co fasoli i ostawić na noc do namoczenia. Następnego dnia fasolę wypłukać i zalać czysta wodą i gotować do miękkości ok. 1 godziny. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Kiedy tłuszcz wytopi się z boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać razem aż się przyrumieni. Całość przełożyć do garnka z miękką fasolą. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotować razem ok. 15 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz zatrzepać mąką rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody. Chwilę całość pogotować. Podawać np. z chlebem. Smacznego :)