Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
fasolę (im większa, tym lepsza) zalewamy zimną wodą (w proporcji 1 szklanka fasoli na 3 szklanki wody), odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc
namoczoną fasolę gotujemy (w tej samej wodzie, w której się moczyła) pod przykryciem - jak już będzie prawie miękka, zabieramy się za resztę składników
boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na na rozgrzaną patelnię i smażymy, aż wytopi się tłuszcz, wysmażony boczek dodajemy do fasoli
na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu, kiedy nam się ładnie skarmelizuje i dorzucamy do fasoli
kiełbasę (ja użyłem "podwawelskiej z szynki") pokrojoną w kostkę smażymy na rumiano i dokładamy do fasoli
teraz dodajemy przecier pomidorowy, majeranek, cząber i pieprz, gotujemy jeszcze z 15 min, po czym solimy do smaku, no i gotowe, smacznego !!!