Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, smaczna fasolka po bretońsku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15889
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15889
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości (ja fasolę gotuję w dwóch wodach, po zagotowaniu wodę zmieniam na świeżą).
Kiełbasę, boczek i marchew kroimy w kostkę, kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, zgnieciony pieprz, paprykę, ziele angielskie, marchew, usmażony boczek i kiełbasę i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej.
Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego :)