Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, smaczna fasolka po bretońsku.
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości (ja fasolę gotuję w dwóch wodach, po zagotowaniu wodę zmieniam na świeżą).
Kiełbasę, boczek i marchew kroimy w kostkę, kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, zgnieciony pieprz, paprykę, ziele angielskie, marchew, usmażony boczek i kiełbasę i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej.
Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego :)
Przepisów na fasolkę po bretońsku jest wiele. Ten przepis charakteryzuje się...
Odsłon: 4555
Fasolka po bretońsku to klasyczne danie, które jest tanie i proste, samo się...
Odsłon: 4136
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2052
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 445
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 160
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 101
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 432
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2052
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 445
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 160
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 101
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 432
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości (ja fasolę gotuję w dwóch wodach, po zagotowaniu wodę zmieniam na świeżą).
Kiełbasę, boczek i marchew kroimy w kostkę, kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, zgnieciony pieprz, paprykę, ziele angielskie, marchew, usmażony boczek i kiełbasę i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej.
Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z karczochami w białym sosie
Dania główne
Makaron z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Dania główne
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Makaron z karczochami w białym sosie
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Odsłon: 3
Makaron z mięsem mielonym i cukinią
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 5