Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, smaczna fasolka po bretońsku.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15265
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4973
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9002
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15265
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4973
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9002
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości (ja fasolę gotuję w dwóch wodach, po zagotowaniu wodę zmieniam na świeżą).
Kiełbasę, boczek i marchew kroimy w kostkę, kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, zgnieciony pieprz, paprykę, ziele angielskie, marchew, usmażony boczek i kiełbasę i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej.
Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego :)