Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku to klasyczne danie, które jest tanie i proste, samo się robi i zawsze dobrze smakuje. Warto zrobić na zapas bo najlepsza jest odgrzewana 2-3 dni po ugotowaniu:)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 12
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1989
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 12
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1989
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnego dnia odsączyć i przepłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Cebulą posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać kiełbasę. Smażyć ok 5 minut. Czosnek grubo posiekać. Dodać do garnka, chwilę podsmażyć dodać ziele angielskie, liść laurowy, fasolę i zalać passatą. Całość gotować 20 minut, w razie potrzeby dodać trochę wody. Na koniec dodać majeranek, miód, sól i pieprz do smaku.