Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku to klasyczne danie, które jest tanie i proste, samo się robi i zawsze dobrze smakuje. Warto zrobić na zapas bo najlepsza jest odgrzewana 2-3 dni po ugotowaniu:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9180
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9180
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnego dnia odsączyć i przepłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Cebulą posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać kiełbasę. Smażyć ok 5 minut. Czosnek grubo posiekać. Dodać do garnka, chwilę podsmażyć dodać ziele angielskie, liść laurowy, fasolę i zalać passatą. Całość gotować 20 minut, w razie potrzeby dodać trochę wody. Na koniec dodać majeranek, miód, sól i pieprz do smaku.