Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku to klasyczne danie, które jest tanie i proste, samo się robi i zawsze dobrze smakuje. Warto zrobić na zapas bo najlepsza jest odgrzewana 2-3 dni po ugotowaniu:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116457
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7958
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3001
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1513
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1284
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116457
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7958
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3001
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1513
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1284
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnego dnia odsączyć i przepłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Cebulą posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać kiełbasę. Smażyć ok 5 minut. Czosnek grubo posiekać. Dodać do garnka, chwilę podsmażyć dodać ziele angielskie, liść laurowy, fasolę i zalać passatą. Całość gotować 20 minut, w razie potrzeby dodać trochę wody. Na koniec dodać majeranek, miód, sól i pieprz do smaku.