Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku to klasyczne danie, które jest tanie i proste, samo się robi i zawsze dobrze smakuje. Warto zrobić na zapas bo najlepsza jest odgrzewana 2-3 dni po ugotowaniu:)
Pychota. Polecam.
Odsłon: 469
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14179
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6109
Pychota. Polecam.
Odsłon: 469
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14179
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6109
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnego dnia odsączyć i przepłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Cebulą posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać kiełbasę. Smażyć ok 5 minut. Czosnek grubo posiekać. Dodać do garnka, chwilę podsmażyć dodać ziele angielskie, liść laurowy, fasolę i zalać passatą. Całość gotować 20 minut, w razie potrzeby dodać trochę wody. Na koniec dodać majeranek, miód, sól i pieprz do smaku.