Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i sycące danie, doskonałe jesienią
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8566
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 902
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 116
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8566
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 902
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 116
Składniki
fasolę namoczyć na min 12 godzin (najlepiej zostawić na noc)
wodę z moczenia fasoli odlać, nalać świeżej i gotować do miękkości ok. 1,5 godz. z przyprawami (sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, kminek)
kiełbasę, cebulę i czosnek pokroić w kostkę i smażyć krótko do zrumienienia na patelni, czosnek dodając na krótko przed końcem smażenia
gdy fasola będzie już miękka dodajemy smażoną cebule, kiełbasę i czosnek oraz sos pomidorowy lub koncentrat rozrobiony wodą
całość mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok 15 min., na koniec doprawiamy ziołami prowansaklskimi