Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i sycące danie, doskonałe jesienią
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
fasolę namoczyć na min 12 godzin (najlepiej zostawić na noc)
wodę z moczenia fasoli odlać, nalać świeżej i gotować do miękkości ok. 1,5 godz. z przyprawami (sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, kminek)
kiełbasę, cebulę i czosnek pokroić w kostkę i smażyć krótko do zrumienienia na patelni, czosnek dodając na krótko przed końcem smażenia
gdy fasola będzie już miękka dodajemy smażoną cebule, kiełbasę i czosnek oraz sos pomidorowy lub koncentrat rozrobiony wodą
całość mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok 15 min., na koniec doprawiamy ziołami prowansaklskimi