Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i sycące danie, doskonałe jesienią
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
fasolę namoczyć na min 12 godzin (najlepiej zostawić na noc)
wodę z moczenia fasoli odlać, nalać świeżej i gotować do miękkości ok. 1,5 godz. z przyprawami (sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, kminek)
kiełbasę, cebulę i czosnek pokroić w kostkę i smażyć krótko do zrumienienia na patelni, czosnek dodając na krótko przed końcem smażenia
gdy fasola będzie już miękka dodajemy smażoną cebule, kiełbasę i czosnek oraz sos pomidorowy lub koncentrat rozrobiony wodą
całość mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok 15 min., na koniec doprawiamy ziołami prowansaklskimi