Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiemy, że wielu z was bardzo ceni sobie przepisy Magdy Gessler. Fasolka po bretońsku w jej wykonaniu to mistrzostwo świata. Koniecznie spróbujcie.
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 27
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 584
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11714
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 27
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 584
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11714
Składniki
Fasolę namocz przez całą noc. Następnie odsącz ją, opłukaj i gotuj przez około 40 minut w wodzie z dodatkiem majeranku i kilku kawałków boczku.
Dodaj do zupy posiekany czosnek. Resztę boczku pokrój w słupki i podsmażaj niedługo na patelni. Musi się zarumienić.
Na patelnię z boczkiem dodaj pokrojoną drobną cebulę i kiełbasę w plasterkach. Podsmaż do zarumienienia.
Na patelnię z boczkiem dodaj pokrojoną drobną cebulę i kiełbasę w plasterkach. Podsmaż do zarumienienia.
Na patelnię po smażeniu wlej pomidory z drugiej puszki i gotuj do zgęstnenia. Gdy fasola będzie miękka, dodaj pomidory z patelni i wymieszaj. Dodaj do smaku jeszcze przyprawy, np. cukier, sól, pieprz i paprykę. Zagotuj i sprawdź, czy nie brakuje jeszcze jakichś przypraw. Podawaj z pieczywem. Będzie smakować wybornie!