Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiemy, że wielu z was bardzo ceni sobie przepisy Magdy Gessler. Fasolka po bretońsku w jej wykonaniu to mistrzostwo świata. Koniecznie spróbujcie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Składniki
Fasolę namocz przez całą noc. Następnie odsącz ją, opłukaj i gotuj przez około 40 minut w wodzie z dodatkiem majeranku i kilku kawałków boczku.
Dodaj do zupy posiekany czosnek. Resztę boczku pokrój w słupki i podsmażaj niedługo na patelni. Musi się zarumienić.
Na patelnię z boczkiem dodaj pokrojoną drobną cebulę i kiełbasę w plasterkach. Podsmaż do zarumienienia.
Na patelnię z boczkiem dodaj pokrojoną drobną cebulę i kiełbasę w plasterkach. Podsmaż do zarumienienia.
Na patelnię po smażeniu wlej pomidory z drugiej puszki i gotuj do zgęstnenia. Gdy fasola będzie miękka, dodaj pomidory z patelni i wymieszaj. Dodaj do smaku jeszcze przyprawy, np. cukier, sól, pieprz i paprykę. Zagotuj i sprawdź, czy nie brakuje jeszcze jakichś przypraw. Podawaj z pieczywem. Będzie smakować wybornie!