Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fasolka to jeden z tych przepisów, na które przepisy trzeba co jakiś czas powtarzać, idealne danie na zimną porę roku
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17359
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 350
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4273
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 137
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 230
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17359
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 350
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4273
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 137
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 230
Składniki
1. fasolę przepłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc, następnie gotować na małym ogniu, 2. mięso podsmażyć na rumiano, dodać do fasoli, gdy ta już będzie na pół miękka, dodać też liść laurowy, dalej gotować a gdy mięso zmięknie, dodać podsmażone z cebulą boczek i kiełbasę, oraz pokrojone, obrane ze skórki pomidory, posolić, gotować na małym ogniu, 3. z mąki zrobić jasną zasmażkę, gdy przestygnie rozprowadzić zimną wodą, dodać do fasolki, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, można ew dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, smacznego