Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fasolka to jeden z tych przepisów, na które przepisy trzeba co jakiś czas powtarzać, idealne danie na zimną porę roku
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Składniki
1. fasolę przepłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc, następnie gotować na małym ogniu, 2. mięso podsmażyć na rumiano, dodać do fasoli, gdy ta już będzie na pół miękka, dodać też liść laurowy, dalej gotować a gdy mięso zmięknie, dodać podsmażone z cebulą boczek i kiełbasę, oraz pokrojone, obrane ze skórki pomidory, posolić, gotować na małym ogniu, 3. z mąki zrobić jasną zasmażkę, gdy przestygnie rozprowadzić zimną wodą, dodać do fasolki, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, można ew dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, smacznego