Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fasolka to jeden z tych przepisów, na które przepisy trzeba co jakiś czas powtarzać, idealne danie na zimną porę roku
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11931
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8672
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155388
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11931
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8672
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155388
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
1. fasolę przepłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc, następnie gotować na małym ogniu, 2. mięso podsmażyć na rumiano, dodać do fasoli, gdy ta już będzie na pół miękka, dodać też liść laurowy, dalej gotować a gdy mięso zmięknie, dodać podsmażone z cebulą boczek i kiełbasę, oraz pokrojone, obrane ze skórki pomidory, posolić, gotować na małym ogniu, 3. z mąki zrobić jasną zasmażkę, gdy przestygnie rozprowadzić zimną wodą, dodać do fasolki, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, można ew dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, smacznego