Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia polska charakteryzuje się sezonowością. W zależności od pory roku na nasze stoły lądują owoce i warzywa wprost od rolnika. Każdy, kto zasmakował takich specjałów dobrze wie, że tego smaku nie da się podrobić. Korzystając z wyczekiwanej przeze mnie fasolki szparagowej, postanowiłem połączyć ją z kuchnią orientalną, hinduską. Zachwalać nie będę, ale wyszło niesamowite połączenie. Gorąco polecam Arek Gie
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2209
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26481
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2209
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26481
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Składniki
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojone w dużą kostkę piersi z kurczaka. Gdy mięso zacznie się ścinać, dodajmy pastę curry i pokrojone na 3-4 cm kawałki, fasolki. Chwilę smażymy, lekko podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10-15 minut. Następnie dodajemy pomidory, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.