Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite do ryżu, ale równie smaczne jako samodzielne danie.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Fasolę i soczewicę przełożyć do osobnych miseczek i dzień wcześniej zalać gorącą wodą tak aby nasiąkły. Każdą odmianę fasoli gotowałam w osobnych garnkach.
W międzyczasie pokroić cebulę w grubą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli. Dodać startą na grubych oczkach marchew i dusić kilka minut. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż straci surowość. Dodać posiekane Chili, sól, pieprz i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać 2 puszki pomidorów i słoiczek koncentratu pomidorowego oraz ok 1,5 szklanki wody. Zmniejszyć ogień i wszystko dusić razem ok 1,5 godziny.
Kiedy wszystkie odmiany fasoli i soczewica są miękkie odcedzić je i dodać do garnka. wszystko razem wymieszać i dodać kukurydzę. Doprawić do smaku Chili (jeśli lubicie ostrzejsze) i oregano. Dusić ok godziny. Podawać jako samodzielne danie, do pieczywa czy ryżu. Smacznego.