Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite do ryżu, ale równie smaczne jako samodzielne danie.
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 105
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 53
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 162
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 991
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 105
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 53
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 162
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 991
Składniki
Fasolę i soczewicę przełożyć do osobnych miseczek i dzień wcześniej zalać gorącą wodą tak aby nasiąkły. Każdą odmianę fasoli gotowałam w osobnych garnkach.
W międzyczasie pokroić cebulę w grubą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli. Dodać startą na grubych oczkach marchew i dusić kilka minut. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż straci surowość. Dodać posiekane Chili, sól, pieprz i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać 2 puszki pomidorów i słoiczek koncentratu pomidorowego oraz ok 1,5 szklanki wody. Zmniejszyć ogień i wszystko dusić razem ok 1,5 godziny.
Kiedy wszystkie odmiany fasoli i soczewica są miękkie odcedzić je i dodać do garnka. wszystko razem wymieszać i dodać kukurydzę. Doprawić do smaku Chili (jeśli lubicie ostrzejsze) i oregano. Dusić ok godziny. Podawać jako samodzielne danie, do pieczywa czy ryżu. Smacznego.