Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni więc trzeba korzystać. Prosta w przygotowaniu i bardzo pyszna faszerowana cukinia poleca się na obiad :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż, wydrążamy łyżką środki i siekamy je drobno. Część dużymi pestkami wyrzucamy. Mięso mielone podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na oleju na drugiej patelni ok. 10 minut. Pomidorki parzymy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, czosnek również siekamy. Do mięsa przekładamy pieczarki z cebulką, pokrojonego pomidora, czosnek oraz posiekany miąższ z cukinii i wszystko razem smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Połówki cukinii układamy w naczyniu żaroodpornym, lekko wysmarowanym tłuszczem. W środki nakładamy farsz i wstawiamy o piekarnika. Pieczemy w 190st C przez ok 30 minut - aż cukinia zmięknie, sprawdzimy to wykałaczką, jeśli łatwo wbija się w cukinię jest upieczona. Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy górę żółtym serem, ponownie wstawiamy i pieczemy jeszcze przez ok. 5 minut, żeby ser się roztopił. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl