Do góry

Dania główne Przepis na:

faszerowana papryka

Przepis dnia 2021-10-17
faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 593 Ocena: 22785

Dodano:

Odsłon: 3846

bardzo lubię faszerowaną paprykę i również bardzo dawno nie robiłam. Do farszu możecie dodać co tylko chcecie

Składniki

  • 4 papryki
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 10 dag ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • tłuszcz
  • sól, pieprz
  • bazylia
  • oregano
  • pomidory w puszce
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
faszerowana papryka

Przygotowanie

  1. Paprykę opłukać, przekroić na pół wydrążyć. Ryż ugotować na pół miękko. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na tłuszczu, dodać posiekany czosnek. Do mięsa dodać ryż, cebulę, przyprawy,


  2. Wszystko dokładnie wymieszać. Wydrążone paprykę napełnić nadzieniem, ułożyć w rondlu, zalać przecierem pomidorowym , dodać pastę pomidorową i cukier. Całość gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej sosu lub gdy sos zgęstnieje, dolać wody. Podawać w sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń