Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 121
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5497
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 431
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1180
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 121
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5497
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 431
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1180
Składniki
Podsmażyłam na oliwie ryż z cebulą i czosnkiem i posiekanymi środkami z cukinii. Dodałam śródziemnomorskie przyprawy bardziej w stylu greckim, lub arabskim, ale można przyprawić po polsku, majerankiem. Wyraziste przyprawy świetnie komponują się z subtelną w smaku cukinią. Do ryżu dodałam wody aby ugotował się na pół miękko.
Wystudzony ryż wymieszałam z mięsem mielonym plus sól, miałam zmielony udziec indyczy z mieszany z łopatką wieprzową. Cukinię ustawiłam w rondlu w sosie pomidorowym i całość dusiłam pod przykryciem 40 minut.
Smacznego :)