Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 323
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 306
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 149
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 86
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 323
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 306
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 149
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 86
Składniki
Podsmażyłam na oliwie ryż z cebulą i czosnkiem i posiekanymi środkami z cukinii. Dodałam śródziemnomorskie przyprawy bardziej w stylu greckim, lub arabskim, ale można przyprawić po polsku, majerankiem. Wyraziste przyprawy świetnie komponują się z subtelną w smaku cukinią. Do ryżu dodałam wody aby ugotował się na pół miękko.
Wystudzony ryż wymieszałam z mięsem mielonym plus sól, miałam zmielony udziec indyczy z mieszany z łopatką wieprzową. Cukinię ustawiłam w rondlu w sosie pomidorowym i całość dusiłam pod przykryciem 40 minut.
Smacznego :)