Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2554
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 910
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 225
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2554
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 910
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 225
Składniki
Do jeszcze gorących ziemniaków dodac mąkę, wyrobic, Ostudzic. Dodac bułkę tartą, przyprawic. Z ciasta formowac cienkie placki. Na każdy położyc plaster mortadeli, zasklepic. Panierowac w jajku i bułce tartej, smażyc na złoto z obu stron.
Przygotowac sos: Brokuł podzielic na różyczki. Blanszowac we wrzątku (posolonym, z łyżeczką cukru i łyżką octu winnego lub sokiem z cytryny) przez ok. 10 minut. Drobno poszatkowaną cebulkę zezłocic na maśle. Dodac bulion, brokuły, zaciągnąc śmietaną wymieszaną z zasmażką. Zagotowac.
Usmażone kotlety polac sosem. Podawac gorące. Smacznego.