Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6971
Polecam.
Odsłon: 124
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5286
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2427
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6971
Polecam.
Odsłon: 124
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5286
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2427
Składniki
Do jeszcze gorących ziemniaków dodac mąkę, wyrobic, Ostudzic. Dodac bułkę tartą, przyprawic. Z ciasta formowac cienkie placki. Na każdy położyc plaster mortadeli, zasklepic. Panierowac w jajku i bułce tartej, smażyc na złoto z obu stron.
Przygotowac sos: Brokuł podzielic na różyczki. Blanszowac we wrzątku (posolonym, z łyżeczką cukru i łyżką octu winnego lub sokiem z cytryny) przez ok. 10 minut. Drobno poszatkowaną cebulkę zezłocic na maśle. Dodac bulion, brokuły, zaciągnąc śmietaną wymieszaną z zasmażką. Zagotowac.
Usmażone kotlety polac sosem. Podawac gorące. Smacznego.