Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
Składniki
Do jeszcze gorących ziemniaków dodac mąkę, wyrobic, Ostudzic. Dodac bułkę tartą, przyprawic. Z ciasta formowac cienkie placki. Na każdy położyc plaster mortadeli, zasklepic. Panierowac w jajku i bułce tartej, smażyc na złoto z obu stron.
Przygotowac sos: Brokuł podzielic na różyczki. Blanszowac we wrzątku (posolonym, z łyżeczką cukru i łyżką octu winnego lub sokiem z cytryny) przez ok. 10 minut. Drobno poszatkowaną cebulkę zezłocic na maśle. Dodac bulion, brokuły, zaciągnąc śmietaną wymieszaną z zasmażką. Zagotowac.
Usmażone kotlety polac sosem. Podawac gorące. Smacznego.