Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso drobiowe można przyrządzać na różne sposoby. Za każdym razem może smakować inaczej.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5647
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5647
Składniki
Filety pociąć na cm plastry. Delikatnie rozbić przez folię. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę. Marchewkę pokroić w "słupki" i podgotować razem z fasolką szparagową. Uważać by nie przegotować. Muszą być twardawe ponieważ jeszcze będą się dusiły z mięsem. Na każdy kawałek mięsa położyć 2 plastry żółtego sera, słupek marchewki i 2-3 fasolki szparagowe.Zwijać w roladki. Spiąć wykałaczkami. W jednej misce rozmieszać 2 jajka a w drugiej mąkę, tartą bułkę i słodką paprykę. Każdą roladkę panierować w jajkach , bułce z mąką i papryką. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju na rumiano. Podlać piwem i dusić do miękkości pod przykryciem.