Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 749
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 747
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 749
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 747
Składniki
Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami do smaku. Następnie mięso dzielimy na 5-6 równych części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy po 2 łyżki farszu, zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki. Po czym każdą dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Następnie na patelni dokładamy pozostały farsz i podsmażamy przez kilka minut. Całość zalewamy szklanką wody i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez około 25 minut co jakiś czas obracając roladki. Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy go do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe.