Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny.
Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami do smaku. Następnie mięso dzielimy na 5-6 równych części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy po 2 łyżki farszu, zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki. Po czym każdą dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Następnie na patelni dokładamy pozostały farsz i podsmażamy przez kilka minut. Całość zalewamy szklanką wody i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez około 25 minut co jakiś czas obracając roladki. Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy go do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe.
Szybkie,tanie danie a do tego jak smakuje....!!!!
Odsłon: 6297
Wyborne i smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 5345
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 372
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 11
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5127
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 293
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1217
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 372
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 11
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5127
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 293
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1217
Składniki
Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami do smaku. Następnie mięso dzielimy na 5-6 równych części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy po 2 łyżki farszu, zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki. Po czym każdą dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Następnie na patelni dokładamy pozostały farsz i podsmażamy przez kilka minut. Całość zalewamy szklanką wody i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez około 25 minut co jakiś czas obracając roladki. Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy go do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z dynią i cukinią
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Kurczak z dynią i cukinią
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 11
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 264