Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane roladki z mięsa mielonego

Faszerowane roladki z mięsa mielonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1643

Dodano:

Odsłon: 963

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny.

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 10 dkg wędzonego boczku
  • 0,5 niedużej cukinii
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 1 niewielka cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, papryka ostra
  • mąka do obtoczenia roladek
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane roladki z mięsa mielonego

Przygotowanie

  1. Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami do smaku. Następnie mięso dzielimy na 5-6 równych części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy po 2 łyżki farszu, zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki. Po czym każdą dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Następnie na patelni dokładamy pozostały farsz i podsmażamy przez kilka minut. Całość zalewamy szklanką wody i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez około 25 minut co jakiś czas obracając roladki. Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy go do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń