Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie obiadowe, kawałki piersi kurczaka w panierce, polane sosem, idealnie do tego pasuję chlebek Naan lub ziemniaki.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą oraz pieprzem, następnie zalewam mlekiem, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wsypuje do mięsa mąki, mleka nie odlewam. Dokładnie mieszam i mięso smażę porcjami na rozgrzanym oleju.
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, smażę na oleju. Dodaję pozostałe składniki sosu, chwilkę gotuję. 3. Sos łączę z mięsem.
4. Gotowe, podaję z Chlebem Naan lub ziemniakami oraz surówką. 5. Smacznego.