Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet miodowo tymiankowy

Filet miodowo tymiankowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4969

Dodano:

Odsłon: 159

Czasami brak nam czasu na zrobienie potrawy, proponuję pyszne, soczyste mięso z dodatkiem tymianku i miodu.

Składniki

  • 1 filet z kurczak
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki wody
  • Olej do smażenia
  • 1 opakowanie tymianku.
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze plastry.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Posypujemy tymiankiem.

  3. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 5. Miód przekładamy do naczynia, dolewamy wodę i mieszamy.

  5. 6. Przed końcem smażenia polewamy miodem, każdy kawałek mięsa, chwilę smażymy na wolnym ogniu.

  6. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń