Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Składniki
Flety przekładamy do miski, mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce cukinię. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy śmietankę, ser i przyprawy. Mieszamy z makaronem.
Filet przed wyłożeniem na talerz kroimy w plastry, podajemy z makaronem.