Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 420
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4491
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 330
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 420
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4491
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 330
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Składniki
Flety przekładamy do miski, mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce cukinię. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy śmietankę, ser i przyprawy. Mieszamy z makaronem.
Filet przed wyłożeniem na talerz kroimy w plastry, podajemy z makaronem.