Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3430
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3430
Składniki
Flety przekładamy do miski, mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce cukinię. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy śmietankę, ser i przyprawy. Mieszamy z makaronem.
Filet przed wyłożeniem na talerz kroimy w plastry, podajemy z makaronem.