Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które robi się samo:). By przyspieszyć sprawę, przed grillowaniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach. Kroimy na cząstki. Porcje układamy w folii aluminiowej, na wierzch każdej układamy masło, koperek i sól. Folię szczelnie zwijamy.
Rybę kroimy na porcje, każdą posypujemy solą i pieprzem. Układamy na folii, skrapiamy obficie sokiem z cytryny, na wierzch układamy plastry cytryny. Folię szczelnie zwijamy.
Rybę i ziemniaki grillujemy przez około 30-40 minut.