Danie, które robi się samo:). By przyspieszyć sprawę, przed grillowaniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny.
Filet z dorsza i ziemniaki pieczone w folii
Składniki
- 400g fileta z dowolnej ryby, u mnie dorsz
- 600g ziemniaków
- 1 cytryna
- 6 łyżek posiekanego koperku
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz
Składniki
- 400g fileta z dowolnej ryby, u mnie dorsz
- 600g ziemniaków
- 1 cytryna
- 6 łyżek posiekanego koperku
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach. Kroimy na cząstki. Porcje układamy w folii aluminiowej, na wierzch każdej układamy masło, koperek i sól. Folię szczelnie zwijamy.
Rybę kroimy na porcje, każdą posypujemy solą i pieprzem. Układamy na folii, skrapiamy obficie sokiem z cytryny, na wierzch układamy plastry cytryny. Folię szczelnie zwijamy.
Rybę i ziemniaki grillujemy przez około 30-40 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- 400g fileta z dowolnej ryby, u mnie dorsz
- 600g ziemniaków
- 1 cytryna
- 6 łyżek posiekanego koperku
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach. Kroimy na cząstki. Porcje układamy w folii aluminiowej, na wierzch każdej układamy masło, koperek i sól. Folię szczelnie zwijamy.
Rybę kroimy na porcje, każdą posypujemy solą i pieprzem. Układamy na folii, skrapiamy obficie sokiem z cytryny, na wierzch układamy plastry cytryny. Folię szczelnie zwijamy.
Rybę i ziemniaki grillujemy przez około 30-40 minut.