Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę inaczej przygotowałam kotlety z indyka. Kotlety moczyłam w roztrzepanym jajku połączonym z jogurtem naturalnym. Mięsko kruche , mięciutkie i pyszne w smaku. Polecam
tłuczek, nóż, ręcznik papierowy, deska, patelnia, praska do czosnku, naczynia do panierki, widelec,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Filet opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbić tłuczkiem , po czym natrzeć pieprzem i solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajka wbić do miski rozbełtać widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym dodać przyprawę do indyka. Do tak przygotowanej marynaty włożyć przygotowane kotlety, zakryć ścierką i odłożyć na 30 minut. Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Moczenie kotletów w jajku i jogurcie z przyprawami.
Danie gotowe do podania.