Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę inaczej przygotowałam kotlety z indyka. Kotlety moczyłam w roztrzepanym jajku połączonym z jogurtem naturalnym. Mięsko kruche , mięciutkie i pyszne w smaku. Polecam
tłuczek, nóż, ręcznik papierowy, deska, patelnia, praska do czosnku, naczynia do panierki, widelec,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28336
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28336
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Filet opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbić tłuczkiem , po czym natrzeć pieprzem i solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajka wbić do miski rozbełtać widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym dodać przyprawę do indyka. Do tak przygotowanej marynaty włożyć przygotowane kotlety, zakryć ścierką i odłożyć na 30 minut. Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Moczenie kotletów w jajku i jogurcie z przyprawami.
Danie gotowe do podania.