Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę inaczej przygotowałam kotlety z indyka. Kotlety moczyłam w roztrzepanym jajku połączonym z jogurtem naturalnym. Mięsko kruche , mięciutkie i pyszne w smaku. Polecam
tłuczek, nóż, ręcznik papierowy, deska, patelnia, praska do czosnku, naczynia do panierki, widelec,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 185
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 185
Składniki
Filet opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbić tłuczkiem , po czym natrzeć pieprzem i solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajka wbić do miski rozbełtać widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym dodać przyprawę do indyka. Do tak przygotowanej marynaty włożyć przygotowane kotlety, zakryć ścierką i odłożyć na 30 minut. Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Moczenie kotletów w jajku i jogurcie z przyprawami.
Danie gotowe do podania.