Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy warzyw polecam smaczne, sycące danie jest to filet z indyka pod pierzynką z warzyw.
naczynie żaroodporne, nóż, ręcznik papierowy, tarka, deska do krojenia,
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20759
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28681
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20759
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28681
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Filet płuczemy , osuszamy i dzielimy na mniejsze porcje. Jajko roztrzepujemy z jogurtem naturalnym i przyprawami. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy filet i odkładamy na bok. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obieramy , myjemy. Ziemniaki kroimy w grubszą kostkę lub grubsze plastry a marchewkę i pietruszkę kroimy w słupki. Cukinię myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy wzdłuż i następnie na kawałki. Żaroodporne naczynie natłuszczamy 1 łyżką oliwy ,wkładamy filet w marynacie, na filecie układamy przygotowane wcześniej warzywa oraz rozmrożony, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak. Doprawiamy jeszcze solą , polewamy pozostałą oliwą. Zapiekamy 50 minut. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypujemy startą mozzarellą. Smacznego
Danie gotowe do podania.