Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy warzyw polecam smaczne, sycące danie jest to filet z indyka pod pierzynką z warzyw.
naczynie żaroodporne, nóż, ręcznik papierowy, tarka, deska do krojenia,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 276
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21785
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 276
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21785
Składniki
Filet płuczemy , osuszamy i dzielimy na mniejsze porcje. Jajko roztrzepujemy z jogurtem naturalnym i przyprawami. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy filet i odkładamy na bok. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obieramy , myjemy. Ziemniaki kroimy w grubszą kostkę lub grubsze plastry a marchewkę i pietruszkę kroimy w słupki. Cukinię myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy wzdłuż i następnie na kawałki. Żaroodporne naczynie natłuszczamy 1 łyżką oliwy ,wkładamy filet w marynacie, na filecie układamy przygotowane wcześniej warzywa oraz rozmrożony, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak. Doprawiamy jeszcze solą , polewamy pozostałą oliwą. Zapiekamy 50 minut. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypujemy startą mozzarellą. Smacznego
Danie gotowe do podania.