Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jednogarnkowe:) Były skrzydełka i pałki pieczone na ryżu. A czemu by nie spróbować z filetem ? Jest pyszny i prosty w przygotowaniu:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1638
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1408
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1432
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1546
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1638
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1408
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1432
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1546
Składniki
Filety drobiowe kroimy w średnią kostkę, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką, curry i odstawiamy na godzinę. Z wody, kostek bulionowych i koncentratu pomidorowego gotujemy zalewę i odstawiamy. Czosnek drobno siekamy. |Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.Warzywa mieszamy z ryżem i filetem drobiowym.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy zalewą. Mieszamy delikatnie by zalewa wymieszała się z wszystkimi składnikami. Po wymieszaniu na powierzchni powinna pozostać ok. 1 cm warstwa zalewy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok 1,5 godziny. Podajemy na gorąco.