Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jednogarnkowe:) Były skrzydełka i pałki pieczone na ryżu. A czemu by nie spróbować z filetem ? Jest pyszny i prosty w przygotowaniu:)
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 62
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 240
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 91
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7834
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 62
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 240
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 91
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7834
Składniki
Filety drobiowe kroimy w średnią kostkę, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką, curry i odstawiamy na godzinę. Z wody, kostek bulionowych i koncentratu pomidorowego gotujemy zalewę i odstawiamy. Czosnek drobno siekamy. |Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.Warzywa mieszamy z ryżem i filetem drobiowym.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy zalewą. Mieszamy delikatnie by zalewa wymieszała się z wszystkimi składnikami. Po wymieszaniu na powierzchni powinna pozostać ok. 1 cm warstwa zalewy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok 1,5 godziny. Podajemy na gorąco.