Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i szybkie kotlety z filetu z kurczaka panierowane w mące kukurydzianej. Polecam
nóż, deska do krojenia, ręcznik papierowy, patelnia, naczynia na panierkę,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Jajka rozbełtać z solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Filet umyć, osuszyć i przekroić na 4 kotlety. Każdy rozbić tłuczkiem tak by nie porobić dziur. Natrzeć roztartym czosnkiem , obtaczać w jajku z przyprawami i panierować w mące kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym lub oleju z każdej strony na rumiany, złoty kolor. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z utłuczonym ziemniaczkami z cebulką oraz ogórkiem konserwowym. Smacznego
Kotlety gotowe do podania.
Gotowe danie do podania.