Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1849
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1600
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1849
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1600
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Składniki
Mąkę wymieszać z papryką słodką , bazylią pieprzem czarnym i cayenne oraz solą. Filety umyć , przekroić na połowę, lekko rozbić. Jajka wybić , roztrzepać. Filety zanurzyć w mące z przyprawami, jajku i jeszcze raz w mące. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć kotlety z obu stron, wyjąć.
Cebulę obrać , pokroić w piórka , wrzucić do tłuszczu w którym smażyły się kotlety, smażyć 3 minuty, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki obrać pokroić dodać do smażących się warzyw. Paprykę umyć pokroić w kostkę , dodać, smażyć 5 minut.
Podlać winem , dodać szpinak oraz bulion dusić chwilę.
Dodać śmietanę doprawić solą i pieprzem , włożyć podsmażone kotlety.
Przykryć , całość dusić 10 minut, dodać utarty ser i całość dusić 3 minuty. Podawać jak kto lubi , u mnie z ziemniakami i surówką.