Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 33
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 18
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 735
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2760
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 33
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 18
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 735
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2760
Składniki
Mąkę wymieszać z papryką słodką , bazylią pieprzem czarnym i cayenne oraz solą. Filety umyć , przekroić na połowę, lekko rozbić. Jajka wybić , roztrzepać. Filety zanurzyć w mące z przyprawami, jajku i jeszcze raz w mące. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć kotlety z obu stron, wyjąć.
Cebulę obrać , pokroić w piórka , wrzucić do tłuszczu w którym smażyły się kotlety, smażyć 3 minuty, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki obrać pokroić dodać do smażących się warzyw. Paprykę umyć pokroić w kostkę , dodać, smażyć 5 minut.
Podlać winem , dodać szpinak oraz bulion dusić chwilę.
Dodać śmietanę doprawić solą i pieprzem , włożyć podsmażone kotlety.
Przykryć , całość dusić 10 minut, dodać utarty ser i całość dusić 3 minuty. Podawać jak kto lubi , u mnie z ziemniakami i surówką.