Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moją propozycją dziś jest pierś z kurczaka w panierce migdałowej . Jeżeli jesteś ciekawy/a tego smaku zapraszam . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/piers-z-kurczaka-w-panierce-migdaowej.html
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy , usuwamy zbędne kawałki tłuszczu , chrząstki jeśli występują . Kroimy ostrym nożem na pół , dzieląc ją na dwa płaty. Od strony skóry nacinamy aby lepiej się zamarynowała. Migdały wkładamy do woreczka i za pomocą tłuczka rozbijamy na bardzo małe kawałki . Bułkę tartą wysypujemy na talerz - ja używam głębokiego talerza. Jajka z odrobiną soli i pieprzu roztrzepujemy widelcem . Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smalec . Osuszone i podzielone płaty piersi kurczaka , przyprawiamy z każdej strony solą,pieprzem,papryką słodką mieloną oraz ziarenkami smaku . Dobrze wcieramy w mięso . Tak przygotowane filety zamaczamy z dwóch stron w jajku , następnie w bułce i jeszcze raz w jajku i w migdałach . Migdały nie muszą pokrywać fileta tak jak bułka . Następnie wkładamy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy na wolnym ogniu przez około 7 minut z każdej strony . Mały ogień ponieważ mięso musi dosmażyć się w środku a paniera ma być rumiana . Przed zdjęciem z ognia dobrze jest sprawdzić jakość mięsa w środku za pomocą lekkiego nacięcia . Pamiętajmy że mięsa są różne i grubości też wychodzą nam różne . Tak usmażone filety zdejmujemy z patelni i kładziemy na ręcznik papierowy aby nam ociekły ze zbędnego tłuszczu . Podałam z ziemniakami z sałatką obiadową z warzyw świeżych i marynowanych z olejem lnianym https://www.blogger.com/blog/post/edit/8899730316960795550/5104733472767608713?hl=pl