Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boski smak i aromat, zrobić i zjeść.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38139
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9238
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38139
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9238
Składniki
Filet umyć , przekroić na połowę i jeszcze na połowę. Doprawić solą , pieprzem , przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać utrzeć na tarce o małych otworach, dodać olej , wymieszać, zanurzyć przygotowane części fileta, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać prażoną cebulką.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 10 minut. w tym czasie obrać i pokroić pieczarki, wyjąć piekące się mięso i posypać pieczarkami, wstawić i piec 15 minut. Wyjąć podlać śmietaną , doprawić ziołami polskimi i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.