Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boski smak i aromat, zrobić i zjeść.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Filet umyć , przekroić na połowę i jeszcze na połowę. Doprawić solą , pieprzem , przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać utrzeć na tarce o małych otworach, dodać olej , wymieszać, zanurzyć przygotowane części fileta, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać prażoną cebulką.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 10 minut. w tym czasie obrać i pokroić pieczarki, wyjąć piekące się mięso i posypać pieczarkami, wstawić i piec 15 minut. Wyjąć podlać śmietaną , doprawić ziołami polskimi i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.