Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boski smak i aromat, zrobić i zjeść.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Filet umyć , przekroić na połowę i jeszcze na połowę. Doprawić solą , pieprzem , przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać utrzeć na tarce o małych otworach, dodać olej , wymieszać, zanurzyć przygotowane części fileta, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać prażoną cebulką.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 10 minut. w tym czasie obrać i pokroić pieczarki, wyjąć piekące się mięso i posypać pieczarkami, wstawić i piec 15 minut. Wyjąć podlać śmietaną , doprawić ziołami polskimi i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.