Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boski smak i aromat, zrobić i zjeść.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 287
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2213
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2333
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 587
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 287
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2213
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2333
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 587
Składniki
Filet umyć , przekroić na połowę i jeszcze na połowę. Doprawić solą , pieprzem , przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać utrzeć na tarce o małych otworach, dodać olej , wymieszać, zanurzyć przygotowane części fileta, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać prażoną cebulką.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 10 minut. w tym czasie obrać i pokroić pieczarki, wyjąć piekące się mięso i posypać pieczarkami, wstawić i piec 15 minut. Wyjąć podlać śmietaną , doprawić ziołami polskimi i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.