Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso drobiowe przygotowane z dodatkiem warzyw, wygląda i smakuje wyśmienicie.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 195
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 195
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Filet umyć przekroić na połowę , doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Warzywa umyć. Paprykę przekroić na połowę , usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać pokroić w kostkę, pieczarki obrać. Pieczarki , cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć . Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, cukinię, smażyć do odparowania wody. Połówki papryki doprawić ziołami prowansalskimi, umieścić w nich filet z kurczaka.
Napełnić usmażonymi warzywami, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut. Wyjąć, posypać utartym serem.
Wstawić i piec do zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z ziemniakami i pomidorami.