Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe i masło orzechowe to składniki których pewnie nigdy nie dodalibyście do mięsa drobiowego. Zachęcam do wypróbowania oryginalnej marynaty
Polecam.
Odsłon: 203
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 203
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Składniki
W misce łączymy wszystkie składniki marynaty.
Marchew i białą część pora kroimy w krążki. Polewamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Filety z kurczaka nacinamy na krzyż. Nacieramy marynatą i odstawiamy na minimum godzinę.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojone warzywa. Na wierzchu układamy zamarynowane piersi kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego