Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe i masło orzechowe to składniki których pewnie nigdy nie dodalibyście do mięsa drobiowego. Zachęcam do wypróbowania oryginalnej marynaty
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5693
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1220
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 188
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5693
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1220
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 188
Składniki
W misce łączymy wszystkie składniki marynaty.
Marchew i białą część pora kroimy w krążki. Polewamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Filety z kurczaka nacinamy na krzyż. Nacieramy marynatą i odstawiamy na minimum godzinę.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojone warzywa. Na wierzchu układamy zamarynowane piersi kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego