Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe i masło orzechowe to składniki których pewnie nigdy nie dodalibyście do mięsa drobiowego. Zachęcam do wypróbowania oryginalnej marynaty
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3569
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2293
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 331
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3569
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2293
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 331
Składniki
W misce łączymy wszystkie składniki marynaty.
Marchew i białą część pora kroimy w krążki. Polewamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Filety z kurczaka nacinamy na krzyż. Nacieramy marynatą i odstawiamy na minimum godzinę.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojone warzywa. Na wierzchu układamy zamarynowane piersi kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego