Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 586
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 23
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 57
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 586
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 23
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 57
Składniki
Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.