Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 557
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16831
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 619
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 557
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16831
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 619
Składniki
Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.