Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.
Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą ro...
Odsłon: 14435
Prażuchy ziemniaczane to danie, które wywodzi się z tradycyjnej kuchni region...
Odsłon: 5647
Chcesz zaszaleć w kuchni i zaskoczyć swoich bliskich pysznymi, zdrowymi słodk...
Odsłon: 268
Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą ro...
Odsłon: 14435
Prażuchy ziemniaczane to danie, które wywodzi się z tradycyjnej kuchni region...
Odsłon: 5647
Chcesz zaszaleć w kuchni i zaskoczyć swoich bliskich pysznymi, zdrowymi słodk...
Odsłon: 268
Składniki
Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.