Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na pyszne danie z kurczaka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7932
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 321
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3248
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7932
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 321
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3248
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz. Cebulę obierz posiekaj. Mięso opłucz. Na każdym filecie układaj po 2-3 listki szałwii, obwijaj plastrem szynki, zepnij. Oprósz pieprzem. resztę szałwii pokrój w cieniutkie paseczki. Mięso obsmaż na oleju na silnym ogniu. Zmniejsz płomień i dosmażaj jeszcze 5 minut. W rondelku stop masło, zeszklij połową cebuli. Dodaj szpinak i obracając smaż 2-3 minuty. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wyjmij, trzymaj w cieple. Resztę cebuli i siekaną szałwię wrzuć do tłuszczu po smażeniu szpinaku. Zeszklij. Zalej 125 ml wody i winem. Zagotuj, dodaj cukier, gotuj 5 min. Zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody. Dopraw octem solą i pieprzem filety podawaj ze szpinakiem. Polej sosem.