Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny filet z kurczaka zapiekany z czerwonym pesto, szpinakiem i pysznym sosem śmietanowym. Przygotowanie tego dania zajmuje tylko 5 minut, później pieczenie i możemy cieszyć się wspaniałym obiadem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27965
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27965
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Oczyszczone piersi kroimy na pół jeżeli są duże. Solimy i pieprzymy z jednej strony. Następnie układamy w naczyniu do zapiekania przyprawioną stroną do dołu.
Mięso od góry smarujemy czerwonym pesto i przekładamy na górę szpinak. Mrożony lub świeży, ja użyłem mrożonego. Jeszcze raz posypujemy solą i pieprzem.
Całość polewamy śmietanką 30 %. Pieczemy w nagrzanym do temperatury 180 °C piekarniku przez 40minut.
Nasze danie jest już gotowe możemy je podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!!!