Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny filet z kurczaka zapiekany z czerwonym pesto, szpinakiem i pysznym sosem śmietanowym. Przygotowanie tego dania zajmuje tylko 5 minut, później pieczenie i możemy cieszyć się wspaniałym obiadem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1148
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3317
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 846
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1148
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3317
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 846
Składniki
Oczyszczone piersi kroimy na pół jeżeli są duże. Solimy i pieprzymy z jednej strony. Następnie układamy w naczyniu do zapiekania przyprawioną stroną do dołu.
Mięso od góry smarujemy czerwonym pesto i przekładamy na górę szpinak. Mrożony lub świeży, ja użyłem mrożonego. Jeszcze raz posypujemy solą i pieprzem.
Całość polewamy śmietanką 30 %. Pieczemy w nagrzanym do temperatury 180 °C piekarniku przez 40minut.
Nasze danie jest już gotowe możemy je podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!!!