Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny filet z kurczaka zapiekany z czerwonym pesto, szpinakiem i pysznym sosem śmietanowym. Przygotowanie tego dania zajmuje tylko 5 minut, później pieczenie i możemy cieszyć się wspaniałym obiadem.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Oczyszczone piersi kroimy na pół jeżeli są duże. Solimy i pieprzymy z jednej strony. Następnie układamy w naczyniu do zapiekania przyprawioną stroną do dołu.
Mięso od góry smarujemy czerwonym pesto i przekładamy na górę szpinak. Mrożony lub świeży, ja użyłem mrożonego. Jeszcze raz posypujemy solą i pieprzem.
Całość polewamy śmietanką 30 %. Pieczemy w nagrzanym do temperatury 180 °C piekarniku przez 40minut.
Nasze danie jest już gotowe możemy je podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!!!