Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka szwarcwaldzka to mocno wędzona, surowa szynka, pokrojona w długie, cienkie plastry. Owinięte nią filety zyskały nowy smak:). A przepis jest banalny.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8673
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3002
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 953
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8673
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3002
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 953
Składniki
Filety kroimy na nieduże, podłużne kawałki. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Każdy kawałek owijamy szynką szwarcwaldzką.
Kawałki kurczaka w szynce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.