Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet w ziołach, zapiekane ziemniaczki i sosik z kurek. PYCHA!
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 118
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 279
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20511
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 118
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 279
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20511
Składniki
Filety rozbić w folii, posypać solą, pieprzem i natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące, jajku ,bułce tartej i usmażyć.
Kurki rozmrozić i dusić razem z cebulą na oleju lub smalcu przez ok. 30 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać kurki do usmażonych kotletów i nadal dusić na małym ogniu.Sos z kurek powinien mięć pikantny smak.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Posypać przyprawą do ziemniaków i smażyć ok. 10 minut.
Gotowe ziemniaczki wyłożyć na talerz, na środku położyć kotleta i obłożyć sosem z kurek. Posypać natką pietruszki.Podać z zieloną sałatą lub surówką w/g uznania. SMACZNEGO!