Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet w ziołach, zapiekane ziemniaczki i sosik z kurek. PYCHA!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Filety rozbić w folii, posypać solą, pieprzem i natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące, jajku ,bułce tartej i usmażyć.
Kurki rozmrozić i dusić razem z cebulą na oleju lub smalcu przez ok. 30 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać kurki do usmażonych kotletów i nadal dusić na małym ogniu.Sos z kurek powinien mięć pikantny smak.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Posypać przyprawą do ziemniaków i smażyć ok. 10 minut.
Gotowe ziemniaczki wyłożyć na talerz, na środku położyć kotleta i obłożyć sosem z kurek. Posypać natką pietruszki.Podać z zieloną sałatą lub surówką w/g uznania. SMACZNEGO!