Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet w ziołach, zapiekane ziemniaczki i sosik z kurek. PYCHA!
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12461
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4796
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 74
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12461
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4796
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 74
Składniki
Filety rozbić w folii, posypać solą, pieprzem i natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące, jajku ,bułce tartej i usmażyć.
Kurki rozmrozić i dusić razem z cebulą na oleju lub smalcu przez ok. 30 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać kurki do usmażonych kotletów i nadal dusić na małym ogniu.Sos z kurek powinien mięć pikantny smak.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Posypać przyprawą do ziemniaków i smażyć ok. 10 minut.
Gotowe ziemniaczki wyłożyć na talerz, na środku położyć kotleta i obłożyć sosem z kurek. Posypać natką pietruszki.Podać z zieloną sałatą lub surówką w/g uznania. SMACZNEGO!