Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet w ziołach, zapiekane ziemniaczki i sosik z kurek. PYCHA!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28543
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28543
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Filety rozbić w folii, posypać solą, pieprzem i natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące, jajku ,bułce tartej i usmażyć.
Kurki rozmrozić i dusić razem z cebulą na oleju lub smalcu przez ok. 30 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać kurki do usmażonych kotletów i nadal dusić na małym ogniu.Sos z kurek powinien mięć pikantny smak.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Posypać przyprawą do ziemniaków i smażyć ok. 10 minut.
Gotowe ziemniaczki wyłożyć na talerz, na środku położyć kotleta i obłożyć sosem z kurek. Posypać natką pietruszki.Podać z zieloną sałatą lub surówką w/g uznania. SMACZNEGO!