Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hamburgery z ryby zazwyczaj jem gdy zostają mi kotlety z obiadu. Ale bez problemu można je szybko przyrządzić od podstaw.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 23
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 92
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1239
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 23
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 92
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1239
Składniki
Rozmrożoną rybę można wrzucić do malaksera lub maszynki. Dodaję sól, pieprz, posiekaną cebulę i czosnek. Wszystko mieszam, próbuję smaku by sprawdzić ilość przypraw. Na koniec dodaję bułkę tartą by zagęścić masę (nie zawsze jest to konieczne).
Formuję kule, które następnie mocno spłaszczam dopasowując rozmiar do posiadanych bułek. Smażę z obu stron. Bułkę podgrzewam, smaruję sosem czosnkowym (majonezem), na to układam kotlet rybny, plaster sera i dodatki.
Dodatki są różne w zależności od pory i roku i tego co akurat mam. Nie zawsze musi to być sałata i pomidor, równie dobrze może być sałatka ogórkowa ze słoika, czy marynowana papryka. Jeżeli dodaję cebulę, to zawsze czerwoną, jest ona delikatniejsza w smaku.
Fishburgera zawsze podaję na ciepło.
Przemycamy zdrowie: Do rybnej masy można dodać kurkumę, otręby, płatki owsiane, siemię lniane.