Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit obiad - kasza kuskus, rolada z oliwkami i fasolka szparagowa to zdecydowanie propozycja obiadowa dla osób będących na diecie. Połączenie delikatnej kaszy kuskus, rolady nadzianej czarnymi oliwkami i pysznej polskiej fasolki szparagowej. Idealna kompozycja, sycący i zdrowy obiad, zachęcam do wypróbowania.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 447
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 791
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 447
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 791
Składniki
Kaszę kuskus wsypać do miski. Zagotować wodę z solą, wymieszać i wrzątkiem zalać kuskus. Przykryć szczelnie miskę, np. folią spożywczą albo talerzem i odstawić na 10 minut. Kasza kuskus musi wchłonąć wodę. Po tym czasie odkryć miskę i spulchnić kaszę widelcem. Ogólna zasada przygotowania kaszy kuskus to 1 1/2 szklanki wody (375 ml) na szklankę kaszy kuskus (170 g).
Mięso rozbić na kotlet, oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać nim mięso. Ułożyć odsączone z wody oliwki, zwinąć w rulon i wbić wykałaczki. Można taką roladkę parować na parze do miękkości około 25 minut lub posmarować roladę oliwą, zawinąć w folię aluminiową i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Fasolkę szparagową obrać i umyć. Do garnka wlać wodę, dodać sól, wymieszać, wrzucić fasolkę i gotować 10 minut do miękkości. Na talerzu ułożyć fasolkę szparagową, roladę i kaszę kuskus. Całość polać sosem, który powstał przy pieczeniu rolady. Smacznego!