Do góry

Dania główne Przepis na:

Flądra pod pieczarkowym sosem

Flądra pod pieczarkowym sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14240

Dodano:

Odsłon: 156

Grzyby i ryby, a jednak, gdy oba składniki łączy jeden dodatek.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Flądra pod pieczarkowym sosem

Przygotowanie

  1. Czosnek spaja tak odmienne składniki jak ryba i grzyby.
    Filet obsypałam solą i pieprzem i suszonym czosnkiem. Usmażyłam filet najpierw od strony skóry a potem na rumiano z drugiej strony.
    Na drugiej patelni na małym gazie podsmażyłam czosnek a gdy tylko zaczął się lekko rumienić dodałam pokrojone pieczarki. Gdy najpierw puściły sok a potem zniknął, zrumieniłam grzyby. Potem posypałam je mąką, jeszcze przesmażyłam i wymieszałam. Dodałam wodę aby zrobił się sos. Sos doprawiłam sosem sojowym i pieprzem i odrobiną soli.
    Całość posypałam natką pietruszki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 października Zrobilam fladre Twoim sposobem i bardzo nam wszystkim smakowala, jak zreszta przypuszczalam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 15 października Wlasnie dzis myslalam o fladrze. W Niemczech, a szczególnie w pólnocnych, gdzie mieszkam jest bardzo popularne dodawanie krabów do wszelkich potraw, równiez rybnych. Fladra z krabami to taki prawie narodowy posilek, ale czasami trzeba cos zmienic i ten Twój pomysl bardzo mi sie podoba i go pewnie wykorzystam jutro, gdy kupie swieza rybke :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń