Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami jesień, coraz mniej słońca, ale ja dzisiaj poczułam smak lata i morza, a to za sprawą przepysznej rybki - Flądry.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 735
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 735
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Ja flądrę przygotowywałam w całości, ale jeśli wolicie możecie ją wyfiletować. Rybę moczyłam w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie dokładnie osuszyłam ręcznikiem papierowym. Z każdej strony posoliłam, popieprzyłam i polałam sokiem z cytryny. Następnie przygotowałam panierkę. Rybkę obtoczyłam najpierw w mącę, potem w roztrzepanym jajku, a na samym końcu w bułce tartej. Flądrę smażyłam na rozgrzanym oleju przez ok. 8 min. z każdej strony.
Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami i świeżą surówką. Smacznego :)