Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami jesień, coraz mniej słońca, ale ja dzisiaj poczułam smak lata i morza, a to za sprawą przepysznej rybki - Flądry.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
Ja flądrę przygotowywałam w całości, ale jeśli wolicie możecie ją wyfiletować. Rybę moczyłam w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie dokładnie osuszyłam ręcznikiem papierowym. Z każdej strony posoliłam, popieprzyłam i polałam sokiem z cytryny. Następnie przygotowałam panierkę. Rybkę obtoczyłam najpierw w mącę, potem w roztrzepanym jajku, a na samym końcu w bułce tartej. Flądrę smażyłam na rozgrzanym oleju przez ok. 8 min. z każdej strony.
Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami i świeżą surówką. Smacznego :)