Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 514
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 166
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 514
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 166
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj formę o średnicy 22-23 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem. Pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki obsmażać na małej ilości oleju lub oliwy z gałązką rozmarynu, papryką i cukinią startą na dużych oczkach. Do miski przełożyć podsmażone warzywa, fetę i szpinak. Roztrzepać jajka z mlekiem, dodać sery, a następnie dodać podsmażone warzywa i wylać całość na formę.
Piec przez 30 minut.
Podawać np. z rukolą