Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4049
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 152
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4049
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 152
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj formę o średnicy 22-23 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem. Pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki obsmażać na małej ilości oleju lub oliwy z gałązką rozmarynu, papryką i cukinią startą na dużych oczkach. Do miski przełożyć podsmażone warzywa, fetę i szpinak. Roztrzepać jajka z mlekiem, dodać sery, a następnie dodać podsmażone warzywa i wylać całość na formę.
Piec przez 30 minut.
Podawać np. z rukolą