Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj formę o średnicy 22-23 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem. Pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki obsmażać na małej ilości oleju lub oliwy z gałązką rozmarynu, papryką i cukinią startą na dużych oczkach. Do miski przełożyć podsmażone warzywa, fetę i szpinak. Roztrzepać jajka z mlekiem, dodać sery, a następnie dodać podsmażone warzywa i wylać całość na formę.
Piec przez 30 minut.
Podawać np. z rukolą