Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10972
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1181
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11643
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 898
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10972
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1181
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11643
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 898
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj formę o średnicy 22-23 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem. Pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki obsmażać na małej ilości oleju lub oliwy z gałązką rozmarynu, papryką i cukinią startą na dużych oczkach. Do miski przełożyć podsmażone warzywa, fetę i szpinak. Roztrzepać jajka z mlekiem, dodać sery, a następnie dodać podsmażone warzywa i wylać całość na formę.
Piec przez 30 minut.
Podawać np. z rukolą