Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458011
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1546
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2318
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458011
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1546
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2318
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj formę o średnicy 22-23 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem. Pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki obsmażać na małej ilości oleju lub oliwy z gałązką rozmarynu, papryką i cukinią startą na dużych oczkach. Do miski przełożyć podsmażone warzywa, fetę i szpinak. Roztrzepać jajka z mlekiem, dodać sery, a następnie dodać podsmażone warzywa i wylać całość na formę.
Piec przez 30 minut.
Podawać np. z rukolą